سایت داینامیک (سایت پویا) : تقریبا میتوان گفت امروزه اکثر وب سایت ها داینامیک هستند ، سایت دینامیک یا همون سایت های متحرک و پویا محتویاتشان بر اساس شغل ، زمان ، نوع کسب وکار و... تغییر میکند ، مثلا سایت های خبری ، سایت های آموزشی ، فروشگاه های اینترنتی و سایت هایی که دارای سیستم ثبت نام هستند به صورت داینامیک ساخته میشوند.
یکی از مهم ترین مزیت ها ی سایت های داینامیک این است که به یک بانک اطلاعاتی وصل میشوند ، بانک اطلاعاتی یک سیستم منظم و اصولی برای نگهداری اطلاعات است؛ برای مثال برای اینکه اطلاعات یک شرکت یا یک شخص و یا کارمندان را بر اساس مشخصات انها و تفکیک جزییات ذخیره کند و یا درصورت نیاز تغییر اطلاعات دهید و یا مثلا کارمندان متاهل را برایتان نمایش دهد و...
در وب سایت داینامیک یک بخش مدیریت هم ساخته میشود تا کاربر بتواند خیلی راحت اطلاعات سایت را بر اساس سلیقه شخصی خودش تغییر دهد و یاحذف کند و اطلاعات و محتوای جدید بارگذاری کند
مدیریت در سایت داینامیک شده کاربردی تر و اسان تر است، در عین حال بسیار عالی .
انواع وب سایت داینامیک :
در دنیای امروز با افزایش تمرکز بر سایت های داینامیک و نسل جدید وب سایت ها کمتر کسی دیگر سراغ سایت های ایستا می رود.
متخصصین راه اندازی سایت ها همه به سمت یادگیری و طراحی سایت داینامیک رفتند.
سایت های داینامیک را میتوان به دوصورت ساخت :
۱: سایت با کد نویسی اختصاصی
۲: سایت با استفاده از CMS های مختلف
در ادامه به بررسی این دو نوع ساختار سایت ها میپردازیم
۱: طراحی وب سایت داینامیک به صورت اختصاصی :
در این مدل طراحی سایت ، کارفرما باید تمام نیازهای خود که سایت باید برطرف کند را به طراح سایت بدهد یا اعلام کند و تیم طراحی سایت با مشاوره و بررسی نیازهای کارفرما و منابع موجود اقدام به طراحی و راه اندازی سایت میکند ، در طراحی اختصاصی همه چیز از صفر نوشته و طراحی میشود و هیچ بخشی از پیش تعریف شده نیست ، به همین دلیل هزینه طراحی و ساخت سایت اختصاصی بالاتر است و نکته بعدی این است که طراحی اختصاصی زمان زیادی میبرد بنابراین کارفرما نیازهای خودرا باید به طور دقیق اعلام کند تا با برنامه ریزی دقیق سرعت کار بالا رود
این نوع از طراحی داینامیک مزایا و معایبی دارد که در ادامه بیان میکنیم
مزایا:
باز بودن دست تیم طراحی برای هرگونه ادیت روی بخش های مختلف سایت
توانایی پیاده سازی هر امکان و قابلیتی که مد نظر کارفرما باشد.
معایب:
هزینه طراحی اختصاصی بالاتر از طراحی سایت با CMS است
مدت زمان زیاد برای طراحی سایت تختصاصی صرف میشود
پیاده سازی امکانات جدید برای سایت اختصاصی دانش فنی زیادی لازم دارد.
هر تیم طراحی به یک روش سایت طراحی میکنند و احتمال دارد برای مرحله بعدی یعنی توسعه سایت با مشکل مواجه شوید و هزینه های زیاد در بر دارد.
و اما یکی دیگر از اانواع طراحی سایت داینامیک طراحی با استفاده از CMS است:
در این روش هم ابتدا کارفرما تمام نیازهای خود را به تیم طراح سایت اعلام میکند و تیم طراحی با دانش خود بعد از بررسی های نیازهای کارفرما مناسب ترین CMS برای کارفرما را انتخاب میکند و قابلیت های CMS را بر اساس درخواست های کارفرما توسعه میدهد؛ CMS انتخابی میتواند وردپرس ، جوملا، یا CMS توسعه یافته توسط تیم طراحی سایت باشد.
این روش طراحی سایت برای توسعه محدودتر میباشد اما این محدودیت اصلا به چشم نمی آید مگر برای سایت های خیلی پیچیده.
اکثر سایت هایی که امروزه در دنیای وب میبینید از این روش بسیار مناسب برای ساخت سایت استفاده کردن و بهره بردند
با توجه به اینکه این روش نیاز به طراحی از صفر ندارد زمان کمتری از تیم طراحی سایت میگیرد و هزینه گمتری نیز دارند
این روش هم مزایا و معایبی دارد که به آن ها اشاره خواهیم کرد
مزایا:
سرعت پیاده سازی آن بالاست
توسعه آن راحت تر است و توسعه پذیری بالایی دارد
هزینه پیاده سازی آن کمتر است.
معایب:
محدودیت های جزیی نسبت به طراحی اختصاصی سایت.
تفاوت وبسایت داینامیک اختصاصی و CMS
سایتهای داینامیک اختصاصی و سایتهای داینامیکی که با استفاده از CMS طراحی میشوند تفاوتهایی با هم دارند. بهطور کلی زمانی که نیاز خیلی پیچیدهای نداریم و بازار هدفمان بیش از حد بزرگ نیست، طراحی سایت با استفاده از CMS از نظر مالی و زمانی بهصرفهتر است. در این روش میتوانیم با بررسی نیازهای سایت، بهترین CMS را انتخاب کنیم و امکانات مورد نیاز را روی آن توسعه دهیم. سایتهای اختصاصی برای زمانی مناسب هستند که قصد اجرای پروژهای با مخاطب زیاد داشته باشیم یا امکاناتی روی سایت نیاز داشته باشیم که نمیتوان آنها را روی CMS توسعه داد. در چنین شرایطی طراحی سایت اختصاصی یک گزینه منطقی است. برای طراحی سایت اختصاصی هم باید با اعلام نیازهای سایت و امکانات مورد نیاز، تکنولوژی مناسب سایت را انتخاب کرد و سایت را طبق همان تکنولوژی توسعه داد.
سایتهای داینامیک نسبت به سایتهای استاتیک از مزایای زیادی برخوردار هستند. هر یک از این موارد ممکن است باعث شود انتخاب شما، یک وبسایت داینامیک باشد. در ادامه به توضیح مزایای سایت داینامیک خواهیم پرداخت.
راحت بودن آپدیت سایت
در سایتهای داینامیک، آپدیت کردن سایت و محتوا بسیار راحتتر از انجام این کار در وبسایتهای استاتیک است. این سایتها به یک Databse (پایگاه داده) متصل میشوند و این موضوع باعث میشود هرگونه بهروزرسانی در سایت راحت باشد برای آپدیت محتوای صفحات در این سایتها معمولا نیاز به دانش فنی خاصی نیست و میتوان بهراحتی در محتوای صفحات تغییر ایجاد کرد
تجربه کاربری بهتر
سایتهای داینامیک هرچند معمولا از نظر سرعتی، کندتر از سایتهای استاتیک هستند اما از نظر عملکردی در تجربه کاربری، قویتر عمل میکنند. پویا بودن این سایتها، باعث میشود خلق تجربه کاربری بهتر برای کاربران سادهتر باشد. در این سایتها میتوانیم با انجام تغییرات روی سایت و بررسی نتایج هر تغییر، تجربه کاربری با بهبود ببخشیم. ساده بودن تغییر و آپدیت صفحات در سایتهای داینامیک، کمک بسیاری به این موضوع میکند.
کمک به موتورهای جستجو
یکی از مواردی که در اکثر حوزهها برای موتورهای جستجو حائز اهمیت است، بهروز بودن سایت است. در سایتهای استاتیک با توجه به زحمات فراوانی که بهروز کردن سایت دارد؛ معمولا این اتفاق دیر به دیر رخ میدهد و بلعکس در سایتهای داینامیک، چون میتوانیم بهراحتی سایت را آپدیت کنیم، این اتفاق در فواصل زمانی کوتاهتری رخ میدهد. این آپدیت شدن منظم سایت، به موتورهای جستجو این سیگنال را میدهد که این سایت، در حیطه کاری خود فعالیت پویا و منظمی دارد و آپدیت میشود. اگر سئو سایت برای کسبوکاری اهمیت داشته باشد، قطعا وبسایت داینامیک بهترین انتخاب ممکن خواهد بود.
جذاب بودن برای کاربر
چون ایجاد تغییر و آپدیت کردن سایتهای داینامیک راحتتر است، کاربران ممکن است با هر بار سرزدن به یک سایت، محتوای جدیدتری مشاهده کنند. این موضوع باعث جذابیت سایت برای کاربران میشود و نرخ بازگشت کاربران به صفحه را بهبود میبخشد. در سایتهای استاتیک چون بهروزرسانی صفحات سختتر است، این اتفاق کمتر رخ میدهد. وفادار کردن کاربران با استفاده از سایتهای داینامیک راحتتر است
و در اخر
در این مطلب درباره سایتهای داینامیک، مزایای آن و نحوه توسعه این سایتها به صورت اختصاصی یا به کمک سیستمهای مدیریت محتوا صحبت کردیم در دنیای امروز دیگر خبری از سایتهای استاتیک نیست و مخاطبان به دنبال سایتهای داینامیک یا متحرک و پویا هستند.
امیداوارم این مقاله به شما کمک کرده باشه
اگر قصد راه اندازی سایت را داربد میتوانید از مشاوره رایگان تیم ما بهرمند شوید.
طراحی سایت بازاریابی طراحی سایت خدماتی طراحی سایت شرکتی طراحی سایت فروشگاهی طراحی سایت اختصاصی طراحی سایت تخصصی